A cég története


A Help Esőemberekért Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Társaságot 2000 augusztusában hozta létre a tulajdonos Esőemberekért Egyesület. Az egyesület célja az volt, hogy biztosítsa az autista, illetve értelmileg sérült fiatalok foglalkoztatását, valamint más, megváltozott munkaképességű csoportokhoz való integrált felzárkóztatását.

Az egyesület továbbra is a fogyatékosok lakhatása, foglalkoztatása mellett a képzés feltételeit kívánja megteremteni. E hármas cél közül a foglalkoztatást a Help Esőemberekért Kht.-ra bízta. Az induláskor meghatározott négy fő tevékenységből - szövés, gyertyaöntés, gyümölcsaszalás, számítógépes szolgáltatás - stabilan működik a szövőműhely, a gyertyázó és a számítógépes szolgáltatás.

A dísz gyümölcsök értékesítése hullámzó a piac egyenetlenségei miatt. Ennek a tevékenységnek a piaci felfuttatását nagyon fontosnak tartjuk, mivel ezeket a termékeket az értelmi sérült és autista fiataljaink ügyesen és folyamatosan képesek csinálni. Az aszalt alma-, narancs-, citrom-, illetve kiviszeletek első osztályú termékek, melyeket szintén sérült fiataljaink csomagolnak.

A gyertyázó- és szövőrészlegünk a folyamatos megrendeléseknek köszönhetően jól properál. Parókiák, kegytárgyboltok, ABC-k, lakásfelszerelési üzletek a vevőink. Célunk ennek a területnek a további kiaknázása. A számítógépes szolgáltató részlegünket az egyedi, különleges termékeinkkel igyekszünk a piacon tartani. Minden évben nagy sikert arat családi naptárunk, melyet személyre szólóan készítünk el a megrendelőknek.

2001-ben elindítottuk "Mutyis" boltunkat. Itt a saját termékeinken kívül német katalógusáruházak által visszaadott olcsó és különleges termékek forgalmazása történik. A vevők szeretik, folyamatosan vásárolják termékeinket. A négy alaptevékenységen kívül 2001-ben jelentősen megemelkedett a bérmunkák aránya. Ez tette lehetővé 2002-ben a jelentős létszámnövekedést.

2003 januárjától egy új telephelyen folytatjuk tevékenységeinket. A Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól béreltük az Ady Endre 40. szám alatt található ingatlant, ami ma már cégünk tulajdonát képezi.